1.11.08

Μπάρρυ Μάιλς

Ουίλιαμ Μπάροουζ: El hombre invisible

Σειρά: Βιογραφίες

Ο μοναδικός εν ζωή Αμερικανός πεζογράφος για τον οποίο θα μπορούσε να ειπωθεί πως διακατέχεται από το πνεύμα τής μεγαλοφυΐας. — Νόρμαν Μέιλερ

Ο σημαντικότερος συγγραφέας που εμφανίστηκε μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο. — Τζ. Γκ. Μπάλλαρντ


Ο Ουίλιαμ Μπάροουζ θα παραμένει μια τεράστια και αναπόφευκτη παρουσία στο χώρο της αβανγκάρντ.

Συνεχιστής ιστορικών πρωτοποριών, αέναος πειραματιστής με κάθε μέσο που είχε στη διάθεσή του (γραφομηχανή, χαρτί και μολύβι, ψαλίδια και κόλλες, μαγνητόφωνο, φωτογραφία, κινηματογράφος, ζωγραφική), ωθώντας συνεχώς τις ιδέες του στα άκρα, οικοδόμησε τη δική του μυθολογία και λειτούργησε σαν καταλύτης, επιτρέποντας στα πράγματα να συμβαίνουν, εμπνέοντας τη δημιουργία και την απελευθέρωση στους ανθρώπους.

Ο ίδιος καταδύθηκε σε τρομακτικά βάθη απόγνωσης, με μόνο στήριγμα το γράψιμο, που δεν αποτελούσε προγραμματικό σχέδιο, αλλά ουσιαστικό κομμάτι της ύπαρξής του, ο Ουίλιαμ Μπάροουζ έπρεπε να γράφει.

Υπήρξε ένας από τους πιο ριζοσπαστικούς καλλιτέχνες της εποχής μας, ασεβής εραστής της απόλυτης ελευθερίας και προκλητικός πολέμιος όλων των συστημάτων.

Με το μαύρο χιούμορ του, τις φουτουριστικές προφητείες του και την αναρχική του στάση ενάντια στο κατεστημένο, όλο του το έργο, σε μεγάλο βαθμό αυτοβιογραφικό, συνθέτει ένα εφιαλτικό κάτοπτρο των δεινών που βιώνει η ανθρωπότητα, αποτελώντας μια άσπλαχνη διακωμώδηση της χυδαιότητας του συστήματος, μια αμείλικτη καταγγελία, και συγχρόνως μια ηθική προσταγή, ένα όραμα.

Ο άνθρωπος που αντίκρισε την άβυσσο και γύρισε για να μας την περιγράψει: Ουίλιαμ Μπάροουζ, el hombre invisible.

Ο Μπάρρυ Μάιλς, φίλος με τον Ουίλιαμ Μπάροουζ από το 1964, παρακολουθεί τη ζωή τού μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα, στις περιπλανήσεις και τις αυτοεξορίες του στη Λατινική Αμερική, την Ταγγέρη, το Παρίσι, το Λονδίνο και την επίδραση που άσκησαν στη σύγχρονη κουλτούρα η ζωή του και το έργο του.

Ο Μπάρρυ Μάιλς έχει γράψει τα βιβλία: Allen Ginsberg: A Biography, Jack Kerouac: King of the Beats, Beat Hotel, A Catalogue of the William S. Burroughs Archive, William Burroughs: A Bibliography 1953–73, και επιμελήθηκε την έκδοση Allen Ginsberg, Howl: Original Draft Facsimile, Transcript and Variant Versions κ.ά.


Μπάρρυ Μάιλς
Ουίλιαμ Μπάροουζ: El hombre invisible
Μετάφραση: Γιώργος Γούτας
Σειρά: Βιογραφίες
ISBN 978 960 537 104 3,
23,50 × 17 εκ., σσ. 335,
24,00 € + Φ Π Α

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας.

Θα ήθελα να σας ρωτησω αν ο εκδοτικό σας οίκος έχει email επειδή θα ήθελα να ρωτήσω κάποια συγκεκριμένα πράγματα.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Setty Lepida είπε...

Ο Μπάροουζ που ανάσαινε ενθάνατες ζωές ! Το βιβλίο μόλις μπήκε στο wishlist !!! Eξαίρετη πρόταση